Mijn Florijn

vrijdag, juli 14, 2006

Smart bankieren, wat is slim

De Postbank is een actie gestart om jonge mensen te werven met het storten van hun salaris op hun girorekening. Voor een dergelijke actie was ik ook al benadert door de ABN Amro een jaar geleden (iets van x% salaris verhoging die zij zouden betalen).

Voorwaarde is dat er vaste inkomsten op de rekening komen en dan krijg je een voordeel. Nu was dat al het geval bij iemand die opzoek was naar een hogere spaar rendement. Dus het voordeel van extra spaar rente 2,5 + 2,5% was een goede aanleiding en kost geen extra inspanning. Nu denk ik dat de postbank hoopt op meer. Ze proberen bij aanmelding je gebruik te laten maken van een betaalpakket (28,45 EUR) dat het eerste jaar gratis is ... maar een pakket is helemaal niet nodig. Dan maar het basispakket van 9,95 voor je pas die je toch al betaald.

Ook hoef je gelukkig niet verplicht een e-mail adres achter te laten, zodat ook de marketing spam van de Postbank je brievenbus voorbij gaat. Kortom zonder iets extra's kon deze Postbank klant meer spaar rente krijgen... en dus de moeite waard.

3 Comments:

  • minder leuk voor vaste POSTBANK klanten is, dat je wel aan de voorwaarde moet voldoen, dat je salaris nog niet op de POSTBANK rekening werd gestort. De trouwe vaste klant wordt op deze manier als het ware gedupeerd (wanneer je tenminste al een aardig bedrag op je INTERNET spaarekening had staan)
    Het is dan misschien ook wel SMARTer om in dat geval maar van bank te veranderen en bij een andere bank van net zo'n goede ? aktie gebruik te maken. Ofwel hoe jaag ik mijn klanten de deur uit.

    By Anonymous Anoniem, at 5:18 p.m.  

  • Bedankt, je hebt inderdaad goed de kleine lettertjes gelezen en het ene aantrekkelijke wat r in het pakket zit, wordt inderdaad uitgesloten als je al salaris stort..
    Dit is wel een gemene voorwaarde want hij geldt niet voor ' Smart' bankieren in het algemeen. Dus je wordt wel welkom geheten maar krijgt na een jaar toch niet de extra rente... alleen zit je opgescheept met een betaal pakket.
    Kijken hoe we kunnen afmelden.

    By Blogger florijn, at 3:45 p.m.  

  • @ Ik ben ook niet blij met de postbank. Zeker niet met hun internetspaarrekening.

    Rentepunten hoe verzinnen ze het. De boeven.


    Tip: wanneer je geen verstand hebt van beleggen: ga in beleggingsfondsen. Het kost een beetje, maar je heb tevens je risico gespreid.

    Obligatiefondsen zijn niets nu de economie aan het stijgen is. Financieel dagblad onderschreef dit een paar maanden terug.

    Maar een gespreid aandelenfonds is prima.

    Altijd beter, dan wanneer je het door een verzekeraar voor je laat beleggen, Aegon of zo.
    Succes.

    By Blogger OpnieuwBeginnen , at 10:41 a.m.  

Een reactie posten

<< Home