Mijn Florijn

woensdag, augustus 18, 2010

Koude herinneringen en slechte voorbeelden

Met het ICEsave drama nog vers in het achterhoofd wordt je toch wat voorzichtiger in het stallen van je geld bij iedere nieuwe aanbieder van met mooie beloften. Toch is het met de vreselijke lage rentes wel nodig om op de kleintjes te letten. In het verleden was er een prachtig forum op de spaarinformatie site, maar helaas is deze al een tijd uit de lucht. Het delen van informatie over spaar produkten is een goede bron van kennis en mondigheid.

De reden dat ik weer terug ging naar de site was vanwege de aanbieding van de bank of scotland. met een van de hoogste tarieven maar ook een welkoms geschenk. Openen van een rekening levert je 20 eur op. Geen voorwaarden … vreemd want 1 eur storten en 20 eur krijgen is wel een heel goed rendement. Echter mijn verbazing was groter dat de actie werd verlengd net toen ik mijn 20 eur incasseerde en verhoogd naar 30 eur (kortom mensen lopen dus niet warm en ze willen je wel heel graag als klant) en de volgende maand was er weer een nieuwe actie van wederom 30 eur, echter bij BOS zijn ze ook wakker geworden er moet wel minimaal 1000 eur op de rekening staan voor minimaal 1 maand.

Ik kreeg een beetje pyramide spel gevoel bij deze actie(s).

Maar blijkbaar zijn er veel meer mensen zo als ik die wel de cash willen innen en vervolgens de boel toch niet helemaal vertrouwen en hun geld weer wegsluizen. Dat is bovendien de beste actie als het toch een madoff verhaal is. Bij een pyramide spel moet je als eerste binnen zijn en als eerste er weer uitstappen.
Toch maar eens goed gaan kijken of ik niet andere (save) mogelijkheden kan vinden op een beter rendement. Ik heb ergens gelezen dat zegels sparen bij AH nu ook meer rendement oplevert…

Labels: , , ,